El Saüc
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Santa Susanna
    A uns 300 m al nord de mas Joan, a tocar del marge de la pista.

En estat ruïnós.
    Diputació de Barcelona
    Virgínia Cepero González

Masia en ruïnes situada a uns 300 m al nord de mas Joan, a tocar del marge de la pista. És de planta rectangular, de grans dimensions, de 24 m per 7 m aproximadament. L'alçada dels murs, uns 9 m, que es conserven íntegrament a la part posterior de la casa fins al carener, permeten deduir que constava de planta baixa, planta pis i golfes. La coberta era de teula àrab, a dues vessants asimètriques, amb el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.
    La tècnica constructiva es basa en pedres d'origen local, de dimensions variables, disposades en filades irregulars, lligades amb morter de calç.
    A l'entorn de la casa es localitzen murs de pedra seca, que formen petites feixes de terres, antigament conreades.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234039.

Segons les informacions dels padrons, va ser habitada des del l'any 1860 fins al 1950, quan es va abandonar (SARRIÀ, 2008:104).

SARRIÀ i SARACHO, F. (2008). "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 104.