El Planelló
Taradell

Camí del Colomer
    Per la ctra. BV-5306 seguir pel camí que hi ha després de la Casa Nova del Conier

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Planelló és una masia del segle XIX. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures; a l'eix central hi ha el portal amb llinda de fusta i brancals ceràmics i al pis un gran pòrtic amb llinda de fusta. La resta d'obertures són amb llinda de fusta. A les façanes laterals s'hi adossen dos cossos annexes d'un nivell d'alçat i coberta a un vessant. La resta d'obertures de la construcció són d'arc pla arrebossat. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons. Al davant hi ha un cobert de maó amb llinda de fusta que incorpora l'any "1890" al carener.

Era una masoveria del Pla de Vinyaclosa.