El Maset
Malla

XVI-XIX
    La masia es troba en estat ruïnós i el cobert té la coberta parcialment enderrocada.
    P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El Maset és una masia situada en un camp proper a la carretera de Múnter. Es troba en estat ruïnós i només se'n conserven els fonaments, fets de pedra lligada amb argamassa. La paret més ben conservada és la de tramuntana, on s'observen petites finestres amb llinda de fusta i pedres escairades a la cantonada. Entre la runa s'observen les restes d'un forn de pa. A pocs metres a llevant s'hi conserva una era amb grans lloses de pedra i un cobert antic, amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Té un gran portal d'arc escarser ceràmic i està construït amb pedra i argamassa a la façana i la planta baixa i maó a la part superior. Al costat del camí en direcció a ponent hi ha les restes d'una interessant cisterna amb una bassa de pedra adossada.

Al llarg del segle XVII hi van viure diversos masovers; l'any 1684 hi residia la família Comas i l'any 1694 la família Domenech.

Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.