El Lloret
Veciana

Segur

XVI-XVIII
    Sostre esfondrat i façana principal a punt de caure.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Jordi Montlló Bolart

Gran masia, fruit de diverses ampliacions que venen determinades en diferents llindes de les obertures, situada en la llera de la Riera Gran, per sota Miralles, i envoltada de camps de conreu.
    És de planta rectangular i constava de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta que era de teules àrabs, a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. A la façana principal, que és a punt de desplomar-se, destaquen les finestres emmarcades amb carreus i portes disposades asimètricament i el portal principal d'accés de punt rodó adovellat. Davant de la casa hi ha l'era de batre
    Els paraments externs són de pedra vista amb restes d'arrebossat en algunes parts.

Fa uns anys van sostraure l'escut de la façana principal.

Molt a prop, hi havia el molí de la casa.

PALAU i RAFECAS, Salvador (1991). Els molins fariners de la conca de l' Anoia; dins Miscel·lània penedesenca, vol. XV,Institut d'Estudis Penedesencs; pàgs. 591 a 619.