El Gurri Gros
Taradell

Camí del Gurri

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Gurri Gros és una masia del segle XVIII. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos d'obertures, de les quals el portal és d'arc pla de pedra carejada i la resta amb llinda de fusta i brancals ceràmics. Els tres finestrals del pis tenen sortida a sengles balcons de baranes forjades. A la resta de façanes les obertures són d'arc pla de pedra carejada, una d'elles inscrites amb l'any "1790", i d'arc pla arrebossat, i s'hi distribueixen de forma aleatòria. A les façanes laterals s'hi adossen cossos annexes, dels quals el de ponent té dos nivells d'alçat i ha quedat integrat a la casa. El tractament dels murs és arrebossat i el ràfec està acabat amb cabirons. Davant la façana principal hi ha un pati tancat amb cossos annexes i un baluard amb un portal a cada costat amb pilars de maó. A l'interior s'hi conserva la distribució, els sostres i paviments, llevat d'algunes estances que s'han adaptat com a vivenda moderna.