El Flaquer
Sant Feliu de Codines

XV-XX
    Presenta cert estat de deteriorament.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Residencial - productiu
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Mas d'origen medieval al voltant del qual s'han anat construint altres edificacions entre els segles XVI i XX. Exteriorment el tractament dels murs és arrebossat amb morter de calç, que en algunes zones deteriorades permet veure els murs de pedra lligada amb argamassa.

La masia principal està tancada per la seva façana principal amb un baluard i un gran portal amb llinda de fusta datada l'any "1837" i els brancals de pedra. El volum principal està format per una planta baixa i un pis amb coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. La façana mostra un portal d'arc de mig punt adovellat descentrat. A sobre de l'arc hi ha un finestral d'arc pla ceràmic per pis. L'altre eix d'obertures de la façana principal està parcialment tapat per un cobert modern.

Per la banda Est, hi ha adossat un altre volum configurat per tres cossos de diferents alçades amb cobertes a diferents nivells. La major part de les finestres d'aquest volum són d'arc pla de pedra carejada distribuïts aleatòriament. Aquesta façana està parcialment tapada per diversos coberts moderns però conserva un contrafort i un pòrtic d'arc de mig punt ceràmic.

Fins al segle XVII va estar en mans de la família Flaquer. Llavors va passar a mans dels Taiadella de Castellcir. Hi resideixen masovers.