El Ferriol
Taradell

Camí del Ferriol

XIII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Ferriol és una masia d'origen medieval de la qual no se n'observen vestigis per la notable reforma que s'hi ha fet al segle XX per adaptar-la com a habitatge modern. És de planta rectangular i té un volum modern adossat a la façana de ponent. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Totes les obertures de la construcció són de pedra de factura moderna i es disposen per la façana de forma aleatòria. L'angle de xaloc del pis de la façana està definit per una galeria amb grans pòrtics sostinguts amb pilars de pedra. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. Al davant de la façana i al camp de sobre hi ha annexes agrícoles.

La primera referència documental és de l'any 1263. En el capbreu de 1339 consta que el mas tenia arrendades terres dels Vilademany, senyors del castell de Taradell.