El Daví
Sant Llorenç Savall

Vall de Mur

BCIL Núm CPCC 7340 (Comissió urbanisme 05/12/1983)
    Residencial - productiu
    Laura de Castellet i Ramon

Casa força gran de planta, pis i golfes. És difícil endevinar estructures i elements antics, ja que ha estat molt restaurada al llarg dels segles i sobretot a finals del XIX i inicis del XX. La part més antiga és a ponent de la casa, encara que hi ha una galeria i terrassa afegides, i a llevant hi ha un barri tancat amb algunes dependències. No hi ha llindes datades d'època moderna ni altres elements de tipus històric. L'activitat agrícola de l'entorn continua activa gràcies a masovers.

Documentat des de l'any 1154, el mas del Daví depengué sempre del monestir de Sant Llorenç del Munt, tot i que sembla que al segle XIV hi hagué malentesos de propietats i obediències. Al segle XVI el monestir li adjudicà la propietat de nombrosos masos rònecs de la Vall de Mur, que deurien enriquir les terres. La família Daví fou la propietària fins ben avançat el segle XVIII, però des de fa molts anys la casa està a càrrec de masovers.

FERRANDO i ROIG, Antoni (1997) Itineraris pel massís de Sant Llorenç del Munt; I - La Vall del riu Ripoll. La Vall d'Horta, la Vall de Mur, les Arenes i Cadafalc. Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Biblioteca Abat Oliba, 13.