El Daví
Sant Llorenç Savall

  Vallès Occidental
  Al fons de la Vall de Mur, vora el torrent del Daví.
  Emplaçament
  Vall de Mur

  Coordenades:

  41.6602
  2.02967
  419213
  4612504
  Número de fitxa
  08223 - 38
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVIII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL Núm CPCC 7340 (Comissió urbanisme 05/12/1983)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  34382
  Accés
  Fàcil
  Residencial - productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 002500DG11D085
  Autor de la fitxa
  Laura de Castellet i Ramon

  Casa força gran de planta, pis i golfes. És difícil endevinar estructures i elements antics, ja que ha estat molt restaurada al llarg dels segles i sobretot a finals del XIX i inicis del XX. La part més antiga és a ponent de la casa, encara que hi ha una galeria i terrassa afegides, i a llevant hi ha un barri tancat amb algunes dependències. No hi ha llindes datades d'època moderna ni altres elements de tipus històric. L'activitat agrícola de l'entorn continua activa gràcies a masovers.

  Documentat des de l'any 1154, el mas del Daví depengué sempre del monestir de Sant Llorenç del Munt, tot i que sembla que al segle XIV hi hagué malentesos de propietats i obediències. Al segle XVI el monestir li adjudicà la propietat de nombrosos masos rònecs de la Vall de Mur, que deurien enriquir les terres. La família Daví fou la propietària fins ben avançat el segle XVIII, però des de fa molts anys la casa està a càrrec de masovers.

  FERRANDO i ROIG, Antoni (1997) Itineraris pel massís de Sant Llorenç del Munt; I - La Vall del riu Ripoll. La Vall d'Horta, la Vall de Mur, les Arenes i Cadafalc. Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Biblioteca Abat Oliba, 13.