El Cot
Montseny

XV-XVI
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Cot és una masia d'origen medieval que va ser ampliada en època moderna, entre els segles XVI i XVIII. Éstà formada per diversos volums superposats construïts aprofitant el desnivell natural del terreny. Per aquest fet, actualment s'hi accedeix directament per la planta pis, per un portal d'arc de mig punt adovellat situat a la façana de tramuntana. A la façana de llevant, encarada a la lliça, hi ha un portal amb llinda de fusta i brancals de pedra, dues finestres d'arc pla de pedra carejada i una amb llinda de fusta. La façana migdia, encarada al camí té alguna espitllera. A la planta baixa de l'edifici, destinada al bestiar, s'hi conserven vestigis de l'estructura medieval, com una nau coberta amb volta apuntada de pedra i un portal adovellat tapiat. El tractament exterior dels murs és arrebossat amb morter de calç. Davant de la façana de tramuntana hi ha l'antiga pallissa, on a la part de dalt s'hi guardava la palla i a la de baix el bestiar. A pocs metres hi ha una bassa-safareig i diverses alzines centenàries.

Al fogatge de 1515 hi consta Barthomeu Quot.