Colldebosc
Montseny

XV-XVIII
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Colldebosc és una masia d'origen medieval que va ser ampliada al segle XVIII. Està construïda aprofitant el desnivell natural del terreny i la formen tres volums en gradació, dels quals el darrer és un corral. El frontis del primer volum es composa segons dos eixos d'obertures; el portal principal és d'arc de mig punt adovellat i al costat hi ha un finestral amb llinda de fusta sobre impostes. El finestral de sobre el portal té inscrit: "JOSEPH BOSC" i l'any "17X8" intercalat. Al seu costat hi ha pintat un rellotge de sol circular amb la vora blava. A l'extrem de llevant de la façana s'hi adossa una cort d'un sol nivell d'alçat. A la façana posterior hi ha poques obertures, totes de pedra carejada, de les quals n'hi ha una d'inscrita situada al volum més antic, que és el del mig. El tractament exterior és de restes d'arrebossat de morter de calç.

Al fogatge de 1470 hi consta Coll de Bosc. Al de 1515 hi trobem Segimon Coll de Bosc.

AAVV. (2003). De la balma a la masia: l’hàbitat medieval i modern al Vallès Oriental. Granollers: Museu de Granollers.

Inventari del patrimoni etnològic del Montseny (IPEC). Generalitat de Catalunya. 1995-1999.