El Centre
Rubió

Nucli del Castell de Rubió
    Carretera BV-1037 fins el nucli del castell de Rubió

Reformat i ampliat 2005
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El centre és una construcció d’època contemporània situada al nucli del castell de Rubió. Es una edificació de planta rectangular amb la coberta a quatre vessants amb la façana principal orientada a migjorn format a partir del cos primigeni un segon volum annexionat pel cantó de ponent. Al frontis primigeni s’hi obre la porta d’accés i una finestra a nivell de planta baixa i dos balconades a nivell de primer pis. Al volum adossat posteriorment s’hi obren dues finestres alineades, una per planta. A la façana posterior s’hi va edificar una zona de terrassada que s’hi accedeix des del primer pis. El parament dels murs és de pedra de filades irregulars amb les cantonades de pedra ben escairada mentre que el cos construït posteriorment és de maons vistos.

Antic local social del nucli del castell de Rubió actualment convertit en un restaurant. Conegut com El Cafè de Castell. Malgrat no se sap l’any  exacte de la seva construcció, aquesta s’ha de situar entorn l’any 1931, atès que en una fotografia de l’any 1928 encara no estava edificat. Les obres es van iniciar el  2 de febrer i finalitzaren el mes de maig. Aquesta edificació fou construïda amb els recursos portats pel bàndol conservador esdevenint el cafè de les “dretes” durant els anys previs a l’esclat de la Guerra Civil. (Informació extreta íntegrament de la fitxa 008 EA del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Rubió, Anoia)