El Casalís
Vilanova de Sau

El Casalís s/n
    Situada al Pla del Casalís, al costat del Bar Morilla

Joan Casas Blasi

Casa que consta d'una planta baixa, primer pis i golfes. La seva planta és rectangular, les seves dimensions són de 9 x 13,80m, la seva superfície total és de 248m2 i la superfície coberta de 124m2.
    La coberta és de teula a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana.
    A la façana principal s'obre la porta d'accés centrada a la paret, és adovellada i coronada amb un arc rebaixat. A banda i banda també s'obren dues finestres emmarcades amb pedra.
    A l'alçada del primer pis trobem tres finestres més alineades a les obertures del pis inferior i seguint la mateixa tipologia. Finalment a les golfes centrada a la façana s'hi troba una darrera finestra de dimensions reduïes.
    A un dels costats s'hi troba adossat a l'estructura principal de l'edifici un segon cos d'una sola planta amb una obertura de cara a la façana principal.
    L'aparell constructiu és de blocs de pedra units amb argamassa.

Edifici que malgrat el seu aspecte d'antiga masia, ja que segueix la seva tipologia constructiva, és de construcció moderna datada del segle XX

La seva construcció sembla molt moderna tot i el seu aspecte d'antiga masia. Sembla que fou construïda ja en ple segle XX tot i que en desconeixem el moment precís.