El Casal
El Brull

Sobre 300 m al NO del Vilar.

XV-XVII
    Es troba en estat ruïnós.
    Marc Cucurella Pinilla

El Casal són les runes d'una masia situada a la Castanya, entre els masos del Boscàs i el Vilar. Actualment només en queden les restes d'alguns dels seus murs. Són murs de pedra, de carreus irregulars, i s'hi observa també en alguns punts l'ajuda de terra o argamassa. Aquests murs fan uns 40 cm d'amplada i la seva alçada, que és molt variable pel seu estat ruïnós, no supera els 2,5 metres. S'hi distingeixen més o menys fins a quatre compartiments diferents tot i que és impossible de saber l'ubicació de les obertures o la seva orientació.

El bosc està envaint aquestes runes.

Aquesta masia va deixar de tenir una importància per la producció de la zona i això provocà un abandonament progressiu fins a arribar a un estat de deixadesa i posterior enrunament.