El Camp
Taradell

Camí del Camp

XIII-XVII
    Només es conserva un pany de mur.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Camp és una masia d'origen medieval que va ser enderrocada fa uns anys. En queden pocs vestigis, com són un pany de mur perimetral, fet de pedra lligada amb argamassa, i que fa de contenció de les terres aportades per alçar el nivell del terrreny. En una construcció que s'hi va fer posteriorment s'hi ha col·locat una de les finestres de la masia.

A finals del segle XIII el mas el Camp va passar a mans dels Mont-rodon, després que aquests adquirissin un alou que havia estat dels Centelles que comprenia diversos masos de Taradell. En el capbreu de 1339 consta que el mas tenia arrendades terres dels Vilademany, senyors del castell de Taradell. Els actuals propietaris són descendents dels "Camp", nom que es va perdre a finals del segle XIX. La masia va quedar deshabitada des de l'any 1973 que la família va fer-se una casa nova al costat.