Xup del Bou
Taradell

El Bou

XVI
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El xup o aljub del Bou està situat en el camp de davant la masia, en una cota superior on hi aflora la roca natural. És una edificació de planta semicircular i està construït de forma semisoterrada amb pedra lligada amb morter. En un extrem hi ha la porta amb brancals de pedra, des d'on hi ha dues lloses fixades al mur que serveixen d'escales per descendir fins al dipòsit. A l'interior s'hi emmagatzema l'aigua de la pluja, que s'hi escola gràcies a la seva situació sota un petit puig rocós. Està cobert amb grans lloses. Al davant, en una cota inferior, hi ha una bassa que fa de sobreeixidor i recull l'aigua sobrant.

Algunes fonts apunten que es tractava d'una tina o pou de glans.