El Bosquet
Sant Pere de Ribes

-III / I
    Destruït.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

En motiu de la construcció del nou traçat de la carretera C--246 es va fer una primera intervenció a la zona. Tal i com consta a la Carta Arqueològica, s'hi va trobar una planta d'elaboració i processament de vi d'una vil·la romana. Es van excavar quatre dipòsits d'opus signinum, un camp de dolia excavat a la roca, una renglera de vuit fosses i dues sitges. Als estrats es va recollir ceràmica feta a mà, ceràmica comuna romana, ceràmica de parets fines, fragments d'àmfores romanes, fragments de ceràmica campaniana, sigil·lata, dolia, un fragment de rellotge de sol, etc. En una intervenció posterior, motivada per l'ampliació de l'autopista, es van descobrir tres murs i es van recuperar materials ceràmics ibèrics i romans, a més d'una sitja.

També conegut com l'Era dels Moros.

En motiu de les obres de la variant de la carretera C-246, el febrer de l'any 1984 es va fer una excavació d'urgència a la zona, que va posar al descobert diverses instal·lacions destinades a l'elaboració de vi.

BOSCH, J.; MIRET, J. "L'excavació de la Vil·la Romana del Bosquet" Miscel·lània penedesenca. Vol. 13 (1989).