El Borrelló
Gurb

Parròquia de Sant Julià Sassorba
    A 4150 metres per pista asfaltada i pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 6'750.

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

El Borrelló es troba situada en un petit pla en la vessant nord-oest del serrat del Portell, al sud-est de les Corts i al nord-est del Coll.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes i un cos adossat al nord. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i de tàpia i arrebossats a la resta, amb cantonades delimitades amb carreus treballats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    Les obertures de l'edifici no conserven elements originals i actualment es troben emmarcades amb petites llindes de fusta, exceptuant el portal principal de la masia, orientat a l'oest i emmarcat amb brancals de pedra treballada i llinda de fusta. Adossat a la façana nord del volum principal hi ha un cos adossat que forma una eixida a nivell de primer pis.