Edifici industrial 2
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Borgonyà
    A l'extrem de migdia de la colònia

BIPCC (PMU-1 Borgonyà , DOGC 24/04/2006)
    Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

Edifici industrial 2 de Borgonyà està situat a l'extrem de migdia de la colònia, entre el canal i el riu Ter. És una nau aïllada de planta rectangular i de notables dimensions, que consta d'un sol nivell d'alçat. La part central de la façana de tramuntana s'obre amb finestres d'arc carpanell emmarcades amb ceràmica. En aquesta part en sobresurt un cos quadrangular amb obertures de les mateixes característiques, sobre el qual hi ha un cos d'obra vista amb la coberta a dos vessanst. A cada extrem de la nau trobem adossades prolongacions amb obertures d'arc pla arrebossat. A la façana de migdia s'hi adossen diversos cossos, amb coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a les façanes. Aquí les obertures són d'arc rebaixat ceràmic, tot i que s'hi han intercalat portes de factura moderna. A la part superior hi trobem òculs igualment emmarcats amb ceràmica. El tractament dels murs és de pedra vista a la part central de la façana de tramuntana i als cossos de migdia, mentre que a la resta es combina l'obra vista amb l'arrebossat.

L'edifici industrial 2 de la colònia Borgonyà es van construir durant el primer terç del segle XX, coincidint amb la primera ampliació del conjunt.