Cooperativa de Vila-seca
Sant Vicenç de Torelló

C. Cooperativa, 1

Presenta deficiències estructurals. La façana posterior i una part de la coberta s'han esfondrat.
    Marta Lloret Blackburn

L'antiga cooperativa de la colònia Vila-seca està situada a l'inici del carrer Cooperativa, separat de la colònia per la línia ferroviària. És un edifici aïllat de planta rectangular i tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc escarser a la planta baixa i d'arc pla al pis, totes elles ceràmiques. Els finestrals dels extrems del primer pis tenen sortida a petits balcons de baranes forjades. El ràfec està rematat per una imbricació de rajols i teules ceràmiques. Els angles cantoners estan acabats amb ceràmica. La façana lateral que s'orienta a migdia presenta tres finestres d'arc pla a nivell del primer pis. L'aparell dels murs és de còdols lligats amb morter a la façana principal i al nivell de la planta baixa de la resta de façanes, mentre que al primer pis és de maó vist. Davant de la façana posterior hi ha un cobert que s'uneix amb el volum a través d'un mur que es desenvolupa pel costat de migdia, fet també de còdols i obra vista.

La cooperativa de Vila-seca era un servei habilitat per al proveïment d'aliments i productes diversos per part dels treballadors de la colònia.