Edifici de la Societat Diadema
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  C/ Sant Antoni, 30
  Emplaçament
  Zona baixa del nucli urbà

  Coordenades:

  41.41507
  1.93032
  410604
  4585387
  Número de fitxa
  08072-36
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Racionalisme
  Segle
  XX
  Any
  1920
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Privada
  Societat Diadema Corberenca. C/ Sant Antoni, 30, Corbera de Llobregat
  Autor de la fitxa
  Helena Garcia Navarro

  L'edifici consta de diferents parts: el cafè-bar en una planta baixa, oficines i sala de reunions i assaig a la part superior. Al costat, però dins el mateix edifici, hi ha el teatre i, finalment, una pista a l'aire lliure. Ha patit nombroses modificacions que fan que avui dia no resti pràcticament res de l'edifici original.

  L'edifici va ser des del seu origen la seu de Societat Diadema Corberenca, que va agafar el nom de la ja dissolta Coral Diadema Corberensa, associada als Cors d'en Clavé. L'entitat es constituí el 1917, i el 1920 es celebrà el primer ball amb orquestra. A partir d'aquell moment, i exceptuant el període 1940-1941 (tancat per ordre judicial) ha acollit les diferents activitats de l'entitat: teatre, coral, cinema, sardanes, elecció de pubilles, etc, i ha patit successives ampliacions i reformes, en funció de l'augment del número de socis i l'adequació a les noves activitats.

  GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RENAU I TURBAU, Joan (1999). La nostra casa. [Corbera de Llobregat]: Societat coral Diadema Corberenca.