Drac mitjà de Montbui
Santa Margarida de Montbui

Nucli antic (08271 Santa Margarida de Montbui)
    C/Anselm Clavé núm., 3 (08271 Santa Margarida de Montbui)

Grup de Diables de Montbui. (C/Anselm Clavé, 3, 08271 Santa Margarida de Montbui)
    Raquel Valdenebro Manrique

El drac mitjà de Montbui és una imatge amb cos i cap de dragó, pintat de color verd, amb el pit de color groc i tons més vermellosos i negres al voltant del cap. Destaca el seu aspecte ferotge i un parell de banyes i celles molt pronunciades al cap. També destaca una banya sobre el nas, encara de petites dimensions. A diferència del gran no du ales, només dues potes davanteres que es converteixen en urpes. La seva llargada és d'uns quatre metres.

Fabricat el 1985 per l'entitat Col·lectiu d'Artistes Locals, que el 1983 havia tingut la iniciativa de construir el primer Drac de Montbui. El drac mitja de Montbui acompanya al drac gran a les seves sortides des de la seva estrena. Actualment aquest drac es troba desmuntat i s'està treballant per crear una estructura més lleugera i fàcil de portar. Molt possiblement la nova versió serà estrenada en el decurs de la Festa Major del 2010.