Dovella de la casa Maria Via Servitje
Capellades

Carrer Olò, 11
    Carrer del nucli antic que enllaça la plaça Sant Jaume i el passeig de Miquel Mas

Juan Garcia Targa

Dovella de pedra, desplaçada del seu lloc original, situada sobre una finestra. És una orla en relleu amb les inicials "H L S" a l'interior, i una creu i la data "1777" fora d'aquesta, a la part
    superior.

La dovella presenta la data 1777 i es va efectuar una restauració al lllarg del segle XX.

Dovella amb la data 1777 que confirma el moment de la construcció d'aquest edifici. El 1906, segons el Registre Fiscal d'aquell any, era considerat com a "Bienes Nacionales" i era administrat pel rector de la parròquia. No es coneix cap més transacció fins el 1957, quan fou adquirida per Maria Via Servitje, que anciana va ingressar a la residència de gent gran "Consorts Guasch". Després d'això, l'edifici fou venut i sotmès a un procés de divisió horitzontal de la propietat

GUTIÉRREZ I POCH, Miquel. En premsa. "El segle XIX: declivi econòmic i tensions polítiques", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI-XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES