Cuspinera del Sot Sant Quirze Safaja

Solella del Traver. Sud del nucli de Bertí
Des del Traver el camí sud, el primera a la dreta, seguir 700m i endinsar-se a la dreta

XV-XIX
Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

La Cuspinera es una edificació de principis d'època moderna amb una continuïtat fins a finals del segle XIX. Es tracta d'una edificació en forma d'L amb diferents estances interiors de planta baixa i primer pis. El parament dels murs està realitzat amb pedra col·locada amb filades irregulars lligada amb argamassa.

El mas de la Cuspinera del Sot es troba situada a poca distància del mas Traver. Segons els fogatges de 1497 dins la parròquia de Bertí apareix el mas de Cuspinera, habitat encara a finals del segle XIX. L'any 1692 Joan Traver va arrendar a Josep Presseguer la domus Cuspinera del Sot.

ROMA, F (2013): Patrimoni existencial de Sant Quirze Safaja. Patrimoni existencial, 6. Publicat per BUBOK PUBLISHING, S.L. Madrid.