Cucaporca i bruixa Napa
Prats de Lluçanès

Plaça Nova, 10. Nucli urbà. Prats de Lluçanès

XXI
    A causa dels materials de que estan construïts s'haurien de revisar periòdicament les figures.
    Ajuntament de Prats de Lluçanès. Passeig del Lluçanès, s/n "cal Bach". 08513. Prats de Lluçanès
    Jordi Compte i Marta Homs

La Cucaporca i la Bruixa Napa són dues figures festives dissenyades per l'artista local Dimitri Coppola i realitzades pels nens participants en els tallers de dibuix i manualitats. Les figures acompanyen la cercavila del carnaval de Prats de Lluçanès. Estan fetes d'espuma, roba, i presenten una estructura de tubs elèctrics i corda. Són lleugeres, dissenyades perquè les puguin portar nens, i tenen unes mesures aproximades de 3 metres d'alçada i 15 metres de llargada.
    La Cucaporca, realitzada el 2004, consisteix en un gran cuc que té cap de porc, i és portada per 10 nens que es col·loquen en fila al cos de la figura traient el cap per uns forats. No té cap significat especial. La figura de la Bruixa Napa, creada el 2005, representa el personatge llegendari de Prats que du el seu nom.
    Les figures també surten el dia de Sant Jordi acompanyant la cercavila infantil i esporàdicament en altres festes del poble.

Les figures de la Cucaporca i la Bruixa Napa es van realitzar en el marc del taller de dibuix i manualitats que organitza, a partir del 2003, l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, i que porta a terme Dimitri Coppola.