Creu dels Caputxins
Martorell

Avinguda Vinenç Ros, s/n

S'hi han fet pintades vandàliques.
    Ajuntament de Martorell. Plaça de la Vila, 46. 08760 Martorell
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

De la primitiva creu situada a l'entrada de l'antic convent del Caputxins només en resta la base formada per una roca de pinyolenc lleugerament desbastada, de forma troncocònica. El conjunt actual correspon a una restauració de l'any 1968. Així, la columna és de pedra, de perfil sisavat i, la magolla, presenta forma de tulipa de vuit pètals de la qual emergeix la creu. Aquesta presenta els extrems rectes i la secció dels braços hexagonal.

Es tracta d'una restitució en pedra, de l'any 1968, dissenyada per Jaume Amat. La creu original era del segle XVIII i era feta en fusta sobre un basament en pedra. Va ser destruïda l'any 1835 per anticlericals i durant més d'un segle en el lloc va quedar-hi la seva base de pedra sobre la qual ara hi trobem la restitució feta en pedra.