Creu del Pedró
Santa Eulàlia de Ronçana

Al nord oest de la rotonda

La creu està trencada i a la base s'hi han fet pintades vandàliques.
    Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana. Ctra de la Sagrera, 3.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

La creu del Pedró està situada entre la plaça de Joan Maragall i el camí de la Serra. Està constituïda per una base de planta rectangular feta d'obra, que queda rematada per dues filades de maó pla que formen voladís. A la part superior hi havia fixada una creu metàl·lica, de la qual només en queda una part de l'eix vertical. La base està revestida amb morter, força deteriorat a la part frontal i que presenta diverses pintades vandàliques.

La festa del Roser era una de les celebracions més emblemàtiques del poble. El dia de la Mare de Déu del Roser, després de la missa s'anava en processó fins a la creu del Padró per beneir el terme. Aquesta tradició va deixar de celebrar-se a finals de la dècada de 1960.