Creu del Còdol del Castellar
Granera

Còdol del Castellar
    Al cim del còdol del Castellar, a la banda de tramuntana del mateix

Adriana Geladó Prat

Creu aïllada situada al cim del còdol del Castellar, a l'extrem de tramuntana de la plataforma superior que caracteritza la formació rocosa. Es tracta d'una creu llatina de ferro, pintada de color negre i assentada damunt d'un basament de pedra de planta quadrada. En aquest basament hi ha gravada la següent inscripció: "14-8-93".

Segons les informacions consultades, la creu original és petita i està gravada al sòl rocós del turó, al costat de l'estret corriol que li dóna accés per la seva banda esquerra. Posteriorment es va instal·lar l'actual creu.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 37. "Granerí, saps on és?". La Granària, 39, 2016, p. 33. "Granerí, saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 34.