Creu de Santa Cecília
Granera

Ermita de Santa Cecília - Carretera BV-1245, km. 9,7
    Darrera l'ermita de Santa Cecília, al final de la carretera BV-1245

Ajuntament de Granera
    Adriana Geladó Prat

Creu aïllada situada darrera l'ermita de Santa Cecília, a l'inici de l'esplanada que hi ha. Es tracta d'una creu llatina de ferro, assentada damunt d'un pilar de planta quadrada format per sis blocs de pedra. Alhora, aquest pilar està situat damunt d'un basament de planta circular bastit amb pedres ben escairades. La creu està ornamentada amb reganyols en espiral disposats simètricament i situats als voltants de l'encreuament dels braços. Al bell mig hi ha una flor decorativa en forma de creu grega.

Inicialment, la creu estava situada a la tanca d'una finca particular, davant del garatge de cal Cucut, on ara hi ha el mirador del mateix nom. Amb l'arranjament de l'entorn de l'ermita de Santa Cecília als anys 70 del segle XX , es va traslladar al lloc actual i es va col·locar damunt del pilar.

"Granerí, saps on és?". La Granària, 39, 2016, p. 33. "Granerí, saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 34. Http://moianes.net/ [Consulta: 24-04-2019].