Creu del cementiri de Sant Esteve de Granollers
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 50 metres de la carretera B-522, punt quilomètric 5'000

Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte

La creu del camí del cementiri de Sant Esteve de Granollers es troba situada uns metres a l'est de la carretera B-522, al costat del camí que condueix al cementiri de Sant Esteve de Granollers i al nord de l'església.
    Es tracta d'una creu erigida en record de 5 mossens afusellats en aquest punt en el transcurs de la Guerra Civil. La creu està formada per una estructura rectangular d'obra, amb dos carreus de pedra quadrats, un a la base i l'altre coronant la petita estructura i una creu de ferro forjat decorada amb motius geomètrics i cinc flors a sobre. En una de les cares de la base hi ha una placa de marbre sense inscripcions.

La creu, erigida com a record de l'afusellament de cinc mossens, contenia antigament una placa amb el nom dels cinc afusellats i que va ser espoliada en la primera dècada del segle XXI.