Creu de terme de La Costa del Montseny
Fogars de Montclús

A l'entrada del poble de La Costa, a un costat del camí.

Romànic
    XI
    Ajuntament de Fogars de Montclús
    Virgínia Cepero González

És una creu de terme formada per un pedestal col·locat a sobre de dos graons, un capitell, una columna i la creu. Cronològicament correspon a la tradició estilística de principis del segle XI.
    En quant a la seva ornamentació, la creu té relleus on apareixen Crist i la Verge coronada per àngels, i al capitell hi ha una rodona formada per àngels.
    Hi ha una inscripció al basament on hi figura: "4-11-1956", que correspon a la data de la seva restauració. Segons dades de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Fogars de Montclús) és obra de l'artista Antoni Agraz.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1982). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Fogars de Montclús).