Creu de terme
Lluçà

Museu Episcopal de Vic. Plaça Bisbe Oliba, 3. Vic

XV-XVI
    Museu Episcopal de Vic. Plaça Bisbe Oliba, 3, 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

La creu de terme prové del municipi de Santa Maria de Lluçà. Està feta de ferro forjat, torçat, repussat, cisellat i retallat, amb elements de fosa, i presenta unes mesures de 34 x 23,5 centímetres. Es tracta d'una creu de terme amb la representació del Calvari acompanyat dels atributs de la Passió. La composició és delimitada per una figura romboïdal feta de barnilla torçada, decorada amb petits florons de pètals ondulats als quatre vèrtexs, i creus sobre trípode al centre de cada tram. Conté la figura de Crist clavat a la creu, flanquejat a la part inferior per dos florons, les tenalles i el martell. Les figures, de factura popular, es resolen a partir de recursos simples i esquemàtics que confereixen a l'obra, no obstant això, un expressionisme dramàtic prou important.

La referència de registre d'aquest element al Museu Episcopal de Vic és: MEV 511. La imatge s'ha extret del llibre: Guia de les col·leccions del Museu Episcopal de Vic.

AADD (2003). Museu Episcopal de Vic. Guia de les col·leccions. Treballs Gràfics S.A. BASTARDES, Albert (1983). Les creus al vent. Editorial Millà.