Creu de Tàpies
Olvan

Camí de cal Rosal a Montsenc, prop de la masia de Tàpies

Antoni Valldeperes Bertrans
    Busquets, J.; Cascante, P.; Sellés, C.; Serra, R.
    Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.

Creu de pedra picada i treballada a cops de punxó que consta d'un sòcol cúbic de 52x30 cm, un cos superior de 38 x 33 cm on hi ha la inscripció del difunt, i un de superior de 27 x 22 cm formant un sòcol esglaonat que sosté la creu de 127 x 74,5 cm d'ampla. La secció del pal de la creu és de 16 cm. La inscripció cita: "En este lugar murió vilmente asesinado Juan Faura Badia. El primero de febrero de 1939. EPD."

Aquesta creu és una de les tres que es col·locaren al municipi d'Olvan en record de persones del poble assassinades durant la Guerra Civil de 1936-39; aquesta és en memòria de la mort de Joan Faura Badia que vivia al carrer de la Xauxa i que trobà la mort en el lloc on hi ha la creu.