Creu de Ribes

Carretera de Sant Pere de Ribes

XV
    Regular
    Fruit de la destrucció duta a terme durant la Guerra Civil, la creu mostra alguns desperfectes que no han estat del tot restaurats.
    Ajuntament de Sitges, Pl Ajuntament s/n, Sitges 08870
    Laia Massansalvador Soler

La Creu de Ribes està situada a la dreta de la carretera d'Igualada a Sitges, a la banda mar, en un petit coll que separa la vila de Sitges de la plana de Sant Pere de Ribes. És la creu més antiga de totes les que hi ha a Sitges, i és d'estil gòtic. Tant la creu, com el capitell i el fust són elaborats amb pedra de Girona. La cara de la Creu que mira a la carretera mostra la Verge amb l'infant, i en l'altra cara es veu una imatge del Sant Crist.

No es disposen de dades documentals sobre la talla d'aquesta creu gòtica, la qual fou enderrocada l'any 1936. Un cop acabada la Guerra Civil, fou erigida de nou fent servir les restes de l'antiga que algú havia guardat.

VILÀ SOLER, J. (1998) "Diversòrum sitgetà entrellat de costums, fets i dites populars". Quaderns de Sitges. Ajuntament de Sitges.