Creu de pedró del Cementiri de Coforb
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera BV-4241 cal agafar el trencant de Coforb i uns metres abans d’arribar a ca l’Alen cal agafar un trencant a la dreta, trobant l’església a poca distància.
    Dins el recinte del cementiri de Sant Martí de Coforb.

42.091031493423
    1.7922090871587
    400116
    4660589
    08045 - 261
    La taula de la creu de padró està escapçada parcialment.
    001600300DG06A0001QA
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Llur creu de pedró és datable del segle XIX. El pedró està format per un peu, la taula i una creu de ferro a sobre. El peu està reformat, es tracta d’un pilar fet amb blocs de pedra i morter de calç, té una secció circular. La taula és de planta quadrangular, tots els angles presenten una gran erosió. La creu és de ferro forjat de secció plana, braços iguals i sostinguda per una tija de ferro hel·licoïdal, l’extrem inferior de la qual està empotrat al centre de la taula de pedra. El seu estat de conservació és dolent.