Creu de l'església parroquial
Campins

Sant Joan de Campins

Josep Maria Jujol i Gibert
    Bisbat de Terrassa. C. Vinyals, 47-49. 08221 Terrassa
    Marta Lloret Blackburn

Creu situada a l'extrem del carener de l'església parroquial de Sant Joan de Campins, coronant la façana principal. És una creu grega de pedra, amb la part circular central tallada amb la imatge d'un pelicà alimentant els seus polls, en alusió a l'Adoro Te devote" de Sant Tomàs d'Aquino. Als braços de la creu també hi consta inscrit: "Pie pellicane / Jesu Domine" i "Me immundum munda tuo sanguine" en referència al mateix text. Entre els braços s'hi intercalen boles de pedra decoratives. La base de la creu té inscrit "AVE / SPES UNICA", amb la firma del Jujol al costat.

L'arquitecte Josep Maria Jujol va participar en la reconstrucció de l'església de Sant Joan de Campins després que aquesta quedés malmesa durant la Guerra Civil. A banda de la creu, es creu que va construir l'altar major i diverses escultures policromades, entre d'altres. També es creu que va participar en la construcció de la casa que es van fer a Campins els senyors Dot, de Sant Joan Despí, conegut actualment com a restaurant Maria Rosa.

La Mostela. Núm. 51. Campins.