Creu de la Santa Missió de Sant Salvador de Torroella
Navàs

Bages
    Sector oest del terme municipal. Antic terme del castell de Torroella, parròquia de Sant Salvador de Torroella.
    Emplaçament
    Carretera a Cardona (C-55), sortida al km. 53 cap a Sant Salvador de Torroella, 1 km. aproximadament.
    394

41.86768
    1.71337
    393223
    4635885
    08141 - 241
    1961
    BCIL
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018, amb el núm. 38.01.EA (fitxa de l'església). Núm. registre BCIL: 13928-I Publicació DOGC: 29/04/2019
    08140A016000230000IE
    Jordi Piñero Subirana

Creu de la Santa Missió emplaçada a la plaça de l’església de Sant Salvador de Torroella. Consta de tres grades de planta quadrada, amb un pedestal cúbic al damunt. A la part superior s’aixeca una creu llatina que té la següent inscripció: “SANTA MISSIÓ. 1961”.

Durant les dècades de 1940 i 1950 les santes missions van tenir una revifada important i es van fer creus d'aquestes característiques a moltes poblacions. Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Segons la inscripció de la creu, aquesta es va fer l’any 1961.