Creu de la Santa Missió
Sant Salvador de Guardiola

Avinguda de la Generalitat, cruïlla amb carrer de la Creu (nucli urbà de Guardiola)

Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola
    Jordi Piñero Subirana

Creu de pedra construïda amb motiu d'una Santa Missió de l'any 1954 i emplaçada al nucli urbà de Sant Salvador de Guardiola. S'assenta sobre un bloc de pedra, diferenciat de la resta, que l'aïlla del paviment. Al damunt, la creu consta d'un sòcol de planta quadrada, una base cúbica i, a la part superior, una creu llatina de secció quadrada. En una de les cares del bloc cúbic s'hi pot llegir la següent inscripció: "SANTA MISSIÓ 14-XI-1954".

Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Durant les dècades de 1940 i 1950 van tenir una important revifada i se'n van fer a moltes poblacions.