Cova del Tramper
Olivella

Neolític
    Edats dels Metalls
    Es desconeix l'estat de preservació de les restes arqueològiques.
    Xavier Esteve i Gràcia

Cova d'uns 15 m de llarg dividida en dues sales, la primera molt baixa de sostre. La cavitat presenta dues obertures: l'esquerra, de forma triangular, d'uns 90 cm d'ample per 60 cm d'alçada màxima; la dreta és molt baixa no superant els 40 cm d'alçada. És a l'obertura de l'esquerra on s'observen evidències de l'extracció de sediment del seu interior.

L'accés a la cova és molt dificultós ja que es troba situada en una paret de roca d'uns 3,5 m d'alçada sobre la vertical de la cova de Can Muntaner i molt tapada per la vegetació.

Cavitat descoberta per Magí Miret l'any 1976. Al realitzar-hi un sondeig es va trobar un sediment molt polsós entre el qual hi havien restes humanes, ceràmica feta a mà llisa i raspallada, un esclat de sílex i un botó de petxina piramidal.
    Segons Josep Mestre, el fragment de ceràmica raspallada correspon el tipus per ell anomenat neolític antic evolucionat penedesenc , que tindria els seus inicis cap al 4.200 aC