Cova de l’Escopeta
Matadepera

Carena dels Morros Curts
    Serra de les Pedritxes

Jordi Montlló Bolart

La Cova de l’Escopeta, està situada al vessant nord-est de la carena dels Morros Curts, que limita el municipi de Matadepera amb Terrassa. A mig camí, entre el Collet de la Riba, i el Collet de les Foradades, entre dues torrenteres afluents del Torrent de la Font de la Riba pel seu vessant hidrogràfic dret, hi ha un gran roquissar. Per accedir a la cova, molt amagada, s’ha de vorejar-lo des de dalt del camí, baixant per un dels costats, per poder llavors resseguir la roca en direcció a la cova i grimpar novament. Allí, completament amagada per la vegetació s’observa una cova natural amb un estrat de sediments importants, que podrien contenir algun tipus d’informació arqueològica.

A mà dreta de la cova, baixant lleugerament per la paret, s’observa una bauma que sembla relacionada amb la cova.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.