Cova de la troballa de la Marededéu de Gresolet
Saldes

Vall de Gresolet
    Darrera el santurari

Capmasats de Gresolet. Cal Xic. 08697 SALDES
    Cortés Elía, Mª del Agua

Petita cavitat situaa en una penya que es troba darrera del santuari de Gresolet, per la banda de llevant. És una cavitat petita a ran de terra que segons la tradició era el llc on es va trobar la imatge de la Marededéu de Gresolet.

La imatge de la Marededéu és de finals del segle XIII. Es tracta d'una imatge de Mare de Deú trobada que, segons la tradició, va ser trobada per un jove pastor que guardava una vacada quan cercava un bou i que va trobar adorant la imatge. La imatge presidia l'altar de l'església del santuari de Gresolet que durant la Guerra Civil va ser arrasat i la imatge es va mantenir guardada fins l'any 1947 en que va ser traslladada a la parròquia de Saldes per garantir la seva protecció.