Cova de la Canal de la Pedrera
Matadepera

Obaga Gran de Can Pèlacs
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

La Cova de la Canal de la Pedrera està situada en el vessant hidrogràfic esquerra de la canal. L’accés més fàcil és pujant des Can Pèlacs, concretament pel camí situat al davant mateix de l’avenc-cisterna que porta el nom de la casa, que ben aviat es transforma en un corriol. Des del camí, que cada vegada s’estreny més, entremig dels boixos s’endevina una fissura llisa a la part inferior de la paret. La galeria d’accés permet entrar més o menys drets però amb el cos lleugerament inclinat. Aquest tram mesura aproximadament entre sis i set metres de llargada. Arribats a aquest punt, a ma dreta neix una galeria més petita que uns metres més endavant ja no permet el pas. Paral·lela a aquesta hi ha una altra galeria impenetrable

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.