Corral d'en Barbeta

A prop de Quintmar, just en el traçat del GR-5
    Al traçat del GR-5, a l'alçada de l'Estallar

Seria convenient estudiar l'eliminació dels annexos de la construcció principal.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Construcció aïllada conformada per una única nau, que presenta dos nivells d'alçat (pb + 1p) i està coberta a una vessant. El seu parament exterior està realitzat amb paredat ordinari arrebossat de morter de tonalitat terrosa. L'entrada se situa a l'extrem esquerre de la nau i està constituïda per un arc rebaixat, que presenta brancals de maó massís disposats a sardinell a la zona de la llinda. Aquest mateix disseny correspon a les tres finestres que s'identifiquen en el pis superior. El coronament del frontis consta, finalment, del ràfec de la teulada i de la tortugada.
    En general, es tracta d'una construcció que presenta unes característiques unitàries que permeten datar-la de la segona meitat del segle XIX, malgrat haver experimentat alguna reforma posterior, pel que fa a les obertures visibles en la planta baixa, de factura recent. Avui dia compta també amb alguns annexos sense massa qualitat constructiva.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)