Corral de la Vicenta Vallirana

Coll de la Creu d'Ardenya - Mas de les Fonts
A l'inici del Bosc de ca n'Ardenya, al peu del camí que va del Mas de les Fonts al Pla d'Ardenya

Està força enrunat.
Adriana Geladó Prat

Masia aïllada de planta rectangular, formada per tres cossos adossats i en força mal estat de conservació. Tenia la coberta de dues vessants, tot i que en l'actualitat està enrunada, i estava distribuït en planta baixa i pis, tot i que ha perdut els forjats del pis superior i l'enderroc cobreix els de la planta baixa. Presenta obertures rectangulars, el portal d'accés amb llinda de fusta. Conserva un forn per coure a l'extrem de tramuntana de l'edifici. És de planta circular, està bastit en pedra i maons i presenta una obertura d'arc de mig punt bastida en maons, per on s'accedia al seu interior. La construcció està bastida en pedra de diverses mides i maons, lligat amb abundant morter de calç.

Era un hostal que acollia viatgers.