Corral de la Cortada Sant Julià de Cerdanyola

Els Plans

Es troba una part en ruïnes
María del Agua Cortés Elía. OPC

Edificació de planta quadrada que es troba en ruïna, situada en mig d'una zona de camps de conreu i al límit de la pineda de pi roig. Els murs són de pedra en sec i al centre queden restes d'un pilar que devia suportar la teulada.

S'accedeix des del camí travessant els camps.

Aquest edifici era un antic corral d'estiu de les ovelles que pertanyia a la Cortada. Aquesta era una de les zones on es tenien els ramats per a passar l'estiu, i seria freqüent trobar edificis d'aquestes característiques tot i que la manca d'ús els ha fet desaparéixer. A les ortofotos de 1945 i també a la de 2004 es veu que la meitat estava cobert amb teulada, que actualment ha desaparegut.

SERRAIMA MILIAN, Lupe (2013) Pla Especial de Catàleg de Masies, cases Rurals i altres edificacions. Text refós. Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola. Aprovat per la Generalitat de Catalunya 11/4/2014.