Corral de can Planas Fogars de Montclús

  Vallès Oriental
  Corral de can Planas
  Cal prendre l'itinerari que puja des de Fontmartina al turó de l'Home.
  1018

  Coordenades:

  41.76381
  2.42702
  452372
  4623711
  08081-85
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Dolent
  Es troba en estat ruïnós
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Virgínia Cepero González

  Edificació en ruïnes situada a prop del sot de Garralps. És un estructura de planta rectangular, que conserva part dels murs de façana, fets de pedres de dimensions variables disposades en filades irregulars. No s'observen restes de la coberta.
  Pel mal estat en el que es troba i, al no disposar de cap tipus d'informació sobre l'estructura, és fa molt difícil precisar la seva cronologia. Es relaciona amb la resta de construccions basades en l'explotació de les parts més altes de la muntanya, datades a partir del segles XVII i XVIII.

  Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08081221.

  Aquest corral construït en un moment cronològic indeterminat, s'ha de relacionar amb la resta d'estructures de pràctiques econòmiques basades en la ramaderia i el pastoreig. Són estructures senzilles amb les funcions d'aixopluc, magatzem, i resguard durant uns períodes determinats de l'any. La seva construcció és força modesta, utilitzant material perible i pedra local. En quant a la seva adscripció cronològica, es relaciona amb la resta de construccions basades en l'explotació de les parts més altes de la muntanya, datades a partir del segles XVII i XVIII.

  Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08081221.