Corral de can Cunill
Òrrius

C. Vista al Montseny, 1.

Estructural

El corral es troba adossat a la casa de can Patau, a pocs metres de can Cunill.

És una petita edificació de planta rectangular, que consta d’una única planta disposada a dos nivells diferenciats. La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada al sud-est. El nivell superior queda completament obert, amb un pilar de maó al centre. Ha estat recentment reconstruïda.

Presenta dos portals rectangulars, el principal, emmarcat amb pedra treballada i llinda de maó i un a la façana lateral, emmarcat en maó.

Els murs són de paredat comú, amb pedres cantoneres i conserven l’antic arrebossat, deixant a la vista els elements de ressalt.

El corral de can Cunill va estar en ús durant bona part del segle XX. Era utilitzat per en Pere, un pastor de Ribes de Freser que hi tancava el seu ramat durant la transhumància.

MONTSERRAT i CUQUET, J. (2010) Cròniques d'Òrrius (segles XVIII al XX). Òrrius: l'autor, p. 22.