Corpus Christi
Sant Pere de Vilamajor

Pels principals carrers del poble.

Ja no es celebra.
    Sense accés
    Virgínia Cepero González

La festa de Corpus es celebrava cada any a Sant Pere de Vilamajor, amb el tradicional ofici solemne i la processó.
    Acabada la cerimònia religiosa, el Santíssim Sagrament sortia en processó amb la Custòdia i sota tàlem. La comitiva anava encapçalada pel mossèn, acompanyat pels infants que havien fet la comunió el diumenge abans. La processó transcorria pels principals carrers del poble, que havien estat engalanats amb catifes de flors i domassos als balcons.
    Els nens s'encarregaven d'anar a buscar les flors i ginestes a Quatre Camins, per a fer les catifes,.
    El Corpus Christi es va deixar de celebrar, a Sant Pere de Vilamajor, a finals de la dècada dels anys vuitanta del segle passat.

Element fitxat per mitjà d'informacions orals.

El Corpus Christi o Cos de Crist, és una festivitat catòlica, d'origen medieval, que es celebra per a commemorar l'Eucaristia. És una festa mòbil dins del calendari litúrgic, el dijous o el diumenge següent a l'octava de Pentecosta.
    Actualment es celebra en diferents punts de Catalunya, amb un perfil molt més lúdic i pagà, havent perdut molt dels seus elements litúrgics originals. Es per això que es consideren les processons del Corpus com l'antecedent de les actuals cercaviles de moltes festes majors de pobles i ciutats.

GARCIA i BURDOY, J.Mª [et al.] (2001). "Postals". Quaderns de Vilamajor, 1. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'estudis de Sant Pere de Vilamajor.