Corbateres
Malla

Camí de Corbateres
    Des de la ctra. N-141c, pel camí de Sant Vicenç i al trencall a l'esquerra,passant pel Puig

P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Corbateres és una masia del segle XVIII amb la façana reformada durant el segle XX. És un edifici de planta basilical que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i altell i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. La façana està definida per una galeria de dos pòrtics verticals; el de la planta baixa cobreix el portal d'accés, amb llinda de fusta i brancals de pedra. Dins el mateix pòrtic hi ha un altre portal amb llinda de fusta i brancals ceràmics, que condueix al cos lateral. Els cossos annexes que s'adossen al voltant de la casa només deixen veure una finestra amb llinda de fusta i brancals ceràmics a l'eix lateral del frontis. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa a la planta baixa i part del pis, i la part superior amb maó. El ràfec està acabat amb cabirons.

L'any 1745 una filla del mas Curbateras, Margarida Puig, va fer de padrina del fill de Josep Puig, del mas Sabater de Malla.

Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.