Convent i capella de les monges Paül·les
Olesa de Montserrat

Carrer Santa Oliva, núm. 34

Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Carrer Santa Oliva, núm. 34
    Jordi Piñero Subirana

Convent on hi ha instal·lades les monges Paül·les a Olesa de Montserrat. Es tracta d'una casa originària de 1929 però que ha sofert moltes reformes i ampliacions, sobretot a la part de ponent, de manera que exteriorment gairebé 158no és visible l'obra més antiga. Consta de dos cossos de diferents alçades, amb les façanes arrebossades i les obertures modernes. L'interior compta amb un pati central on hi ha la capella del convent, força àmplia, construïda entorn de 1950. La capella adopta un estil clàssic, i l'interior es distribueix en una nau amb capelles laterals. L'altar és presidit per una imatge de la Verge Miraculosa, titular de l'orde de Sant Vicenç de Paul, i és decorat amb una pintura mural.

Placa a la façana: "Olesa de Montserrat a les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. En reconeixement de la seva tasca social i educativa al servei de la nostra vila. Aquest edifici ha estat destinat a llar d'infants des de l'any 1929 fins al 2004. Juny de 2005".

Les monges paül·les es van establir a Olesa l'any 1929, gràcies a una donació de la família Puigjaner destinada a una de les seves filles, Amparo Puigjaner, que va entrar en aquest orde. La primera intenció era orientar-se a les visites domiciliàries de gent necessitada. Amb el temps, aquesta funció de llar d'infants es va anar encaminant cap a una funció més obertament educativa, que incloïa escola per a nens i nenes. La comunitat també ha portat a terme habitualment, i encara ho continua fent, tasques d'ajuda als sectors socials amb necessitats.