Construcció prop de la mina oriental
Malgrat de Mar

Al sender que va fins a la mina oriental

XIV-XVIII
    Es troba en estat ruïnós i cobert de vegetació.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Restes d'un habitatge situades a tocar del sender de la mina oriental. Es tracta d'una estructura de la qual se'n conserven part dels murs perimetrals, la part més ben conservada de dos metres d'alçada. S'observen restes de fonamentació que creuen el camí, així com les restes d'un cup o cisterna (fitxa 97). Els murs són fets de pedra lligada amb morter de calç.

Tot i no formar part del conjunt miner, consta a l'Inventari dels elements conservats de l'Estudi Arqueològic de les Mines de Can Palomeres, amb el número de fitxa 42.

Per les seves característiques, probablement és un mas rònec que fou abandonat per la crisi del final de l'època baixmedieval.

LLINÀS, J. (2015). Mines de Can Palomeres (Malgrat, Maresme). Estudi arqueològic. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.